De beste Hoorn rijschool helpt jou om goed voorbereid aan je examen te beginnen en daar in één keer voor te slagen. Helaas heb je geen toverstokje waarmee je de rijschool aanwijst die jou voor zo min mogelijk geld aan een rijbewijs helpt. Daarom is het goed om even stil te staan bij de Hoorn rijschool die jij uiteindelijk uitkiest voor je rijlessen. Er is aanbod genoeg dus het is tijd om het kaf van het koren te scheiden. En dat doe je door de onderstaande aandachtspunten te hanteren.

  1. Kies de Hoorn rijschool niet uit op prijs

Als je rijscholen in Hoorn gaat opzoeken in Google, dan worden er voldoende resultaten getoond. Vaak wordt er dan direct al bij vermeld hoeveel je voor de lessen betaalt, voordat je de website bezoekt. Het is aanlokkelijk om direct de goedkoopste Hoorn rijschool uit te kiezen, maar dat is niet verstandig. Als dit een rijschool is die niet bij je past, die geen kwaliteit levert en die je onvoorbereid aan het examen laat beginnen, dan is de kans dat je slaagt kleiner en betaal je alsnog te veel. De prijs wordt pas later belangrijk, nadat je een selectie hebt gemaakt met de onderstaande informatie.

  1. Is het slagingspercentage hoger dan 55%?

Een goede Hoorn rijschool zal geen geheim maken van hun slagingspercentage. Let er even op dat dit gemeten is over minimaal 20 leerlingen, anders zegt het niet veel. Aan het slagingspercentage zie je hoeveel leerlingen van de rijschool in één keer zijn geslaagd voor hun rijexamen. Hoe hoger dit percentage is, hoe succesvoller de rijschool. Het beste hanteer je een slagingspercentage van hoger dan 55%, want daaraan zie je:

  • Dat de leerlingen goed voorbereid worden voor het examen.
  • Dat ze niet te vroeg naar het examen worden gestuurd en dat de Hoorn rijschool goed beoordeelt wanneer ze daar klaar voor zijn.
  • Dat de lessen kwalitatief zijn en dat deze alles behandelen wat je nodig hebt om succesvol te zijn.

 

Wil jij je rijbewijs halen? Dat kan bij één van de rijscholen van NXXT.

  1. Krijg je een tussentijdse toets?

Een tussentijdse toets is een proefexamen. Je kunt het zien als een generale repetitie voor het echte rijexamen wat je zo meteen moet afleggen. De ene Hoorn rijschool geeft wel een tussentijdse toets en de andere niet. Het is voor jou om verschillende redenen beter om alleen voor een rijschool te kiezen waar je wel een tussentijdse toets krijgt. Jij weet dan wat je tijdens het examen te wachten staat en dat maakt je rustiger. De instructeur kan beoordelen wat je huidige niveau is en waar je nog verder les in nodig hebt.

 

Heb je met de bovenstaande drie aandachtspunten een selectie gemaakt, dan is het tijd om de Hoorn rijschool aan te wijzen waar jij met vlag en wimpel gaat slagen. En kies je dan de school met de laagste prijs, dan weet je dat je de beste ondersteuning krijgt en niet te veel betaalt.