Je auto verkopen is zo makkelijk nog niet. Waarschijnlijk wil je er snel van af, maar ook met een mooi prijsje. Hoe doe je dat? Gewoon door de volgende tips op te volgen, want met deze vijf tips ben je binnen no-time van je auto af!

Tip 1: APK-keuring

Waarschijnlijk is het niet de tip die je wil horen, maar het is zeker aan te raden om een APK-keuring te laten uitvoeren. Wanneer in een advertentie duidelijk wordt aangegeven dat er recent een APK-keuring is uitgevoerd, geeft dit de koper meer zekerheid en wordt je advertentie betrouwbaarder. Het gevolg van de keuring is dan wel extra kosten, maar je zult je potentiele kopers net over die streep trekken en zo snel je auto verkopen.

Tip 2: maak onderhoud inzichtelijk

Evenals bij de vorige tip, bied je ook met duidelijke gegevens over het onderhoud van je auto meer zekerheid voor de koper. Verzamel keuringsrapporten en rekeningen van reparaties. Wees ook duidelijk over technische zaken rond je auto, wat werkte wel en wat werkt niet of is aan vervangen toe? Het zal de betrouwbaarheid vergroten waardoor je snel verkoopt.

Tip 3: besteed aandacht aan het uiterlijk

Wanneer iemand je auto komt bekijken maak je auto dan goed schoon. Met die snoeppapiertjes of koffiebekers zal je auto echt niet sneller verkopen. Vergeet ook vooral de buitenkant niet. Laat eventueel slijtage zoals roestplekjes repareren. De buitenkant van je auto is wel het eerste wat een potentiele koper ziet.

Tip 4: ga voor een realistische verkoopprijs

Natuurlijk wil je het meeste geld uit je oude auto halen, maar wees realistisch. Voor je oude bakkie zal je echt geen hoofdprijs meer krijgen. Bovendien betekent een hogere prijs ook dat de verkoop minder snel zal gaan. Als je het lastig vindt om een prijs te bepalen, bereken dan de dagwaarde. Of kijk eens voor welke prijs andere verkopers vergelijkbare auto’s verkopen.

Tip 5: maak een professionele advertentie

Besteed aandacht aan het maken van foto’s en een beschrijving. Zijn je foto’s waardeloos en bestaat je beschrijving uit drie woorden? Dan kun je nog zo’n pareltje hebben, maar je zal hem echt niet snel verkopen. Maak foto’s met een goede camera, leen er eventueel een. Zorg dat je advertentie opvalt en geef nuttige informatie. Heeft je auto stoelverwarming? Vermeld het!

Kortom, wees gewoon eerlijk en zorg voor een goede uitstraling van de auto, maar ook van de advertentie. Investeer er wat tijd en moeite in, je zult gegarandeerd snel je auto verkopen. En vind je na het lezen van deze tips zelf verkopen nog steeds te veel gedoe en wil je gewoon snel en veilig van je auto af? Ga dan voor snel je auto verkopen bij een openbare autosite zoals Autovendi.nl.