Wij zijn echt een duurzaam gezin. We hebben reeds zonnepanelen op het huis en zijn geheel zelf voorziend. We waren een van de eerste Nederlanders met een Tesla. We eten strik louter biologisch verantwoord.  En nu zagen wij kans schoon om nog een toevoeging te doen: de elektrische fiets. Onze zoon woont relatief ver van school. Hij moet iedere dag wel 35 minuten fietsen. En wanneer het tegen wind is, is dat niet bepaald een pretje. Terwijl sommige van zijn klasgenootjes met eenzelfde probleem kiezen voor een scooter. Is dit voor ons natuurlijk geen optie.

Een webshop

Dus gingen we op zoek naar een e-bike. Eerst even rondkijken in de stad. Er waren een paar fietsenwinkels met goede elektrische fietsen. Maar erg prijzig. Vaak loont het dan om even op het web te kijken. Al snel vonden we deze e-fiets webshop. De prijzen bevielen me ten zeerste. Ook mogelijkheden op afbetaling. Voor mijn zoon kijken we specifiek naar een heren e-bike. Hier vonden we een goede Puch heren e-bike. Die viel het meest in de smaak bij mijn zoon. Specifiek gingen wij voor het model E-techno Men. Hij was in de aanbieding, iets van 400 Euro afgeprijsd. Kijk dat zijn mooie kortingen.

Comfortabel

De e-bike was binnen een paar dagen in huis. Mijn zoon gebruikt hem iedere dag naar school. Na school pak ik hem ook wel eens om wat boodschappen te doen bij de lokale Jumbo. Hoewel het een heren fiets is, val ik niet uit de toon volgens mij en vriendinnen. De fiets is erg comfortabel en presteert naar behoren. Niets te klagen tot nu toe.

Nauwelijks problemen

Nu een paar maanden later ook nog geen problemen. De accu lijkt van zeer hoge kwaliteit te zijn. Daar had ik op voorhand nog wel wat zorgen over, want ik las daar veel waarschuwingen over in de Consumentenbond enzo. Maar niets van dat alles in dit geval. Wat ook zo fijn is aan een e-bike t.o.v. een scooter, je kunt gewoon naar muziek luisteren terwijl je rijd. Met een scooter gaat dat niet, dan heb je een helm op. Maar zittend op een e-bike kun je met je mp3 speler gewoon luisteren naar een podcast, e-book of het laatste album van Arctic Monkeys. Heel fijn vind ik dat. Ik kan het dus iedereen aanbevelen om over te gaan op de elektrische fiets. Het is een investering die het waard is mensen!