Een auto huren, je denkt er niet zo snel aan. Zeker niet als je al jaren een eigen auto hebt. Maar een auto huren kan voordelen hebben. Zeker als je de auto regelmatig laat staan, dan is je verdiepen in huren een optie. Denk maar eens aan de vaste lasten die je kwijt bent als je een auto huurt. Bijvoorbeeld een autoverzekering of de wegenbelasting komen dan te vervallen.

 

Auto huren iets voor jou?

 

Een auto moet voldoen aan je vraag. Maar die vraag kan best wel eens wisselen. Het ene moment heb je een snelle, kleine stadsauto nodig en het volgende moment een grote bak voor de tent en de overige bagage. Natuurlijk kun je niet elke week een andere auto kopen. Maar je kunt wel regelmatig een andere auto huren. Als je de auto maar op enkele momenten gebruikt, kan dat grote voordelen opleveren. Maar ook voor de lange termijn kun je tegenwoordig een auto huren. Als je bijvoorbeeld tijdelijk werkt op een grote afstand van je woonplaats, is een huurauto ook handig.

 

Bijzondere momenten

 

Maar het huren van een auto hoeft niet beperkt te blijven voor de normale dagelijkse beslommeringen. Ook voor bijzondere gelegenheden zijn auto’s te huur. Denk aan een trouwauto voor een huwelijk, of een busje voor een bedrijfsfeestje. Sommige bedrijven zijn gespecialiseerd in de verhuur van bepaalde wagens. Daar zitten soms echte oldtimers bij en het is natuurlijk fantastisch om daar een dagje in te rijden. Misschien kun je je dat in het dagelijkse leven niet veroorloven, maar voor een bijzonder moment is het wellicht wel haalbaar.

 

Niet de lasten

 

Voor het huren van een auto hoef je geen langlopende verzekering af te sluiten. Ook heb je uiteraard niet te maken met de wegenbelasting. Dit zit vaak allemaal al in de prijs in begrepen of je sluit dat apart af voor de huurperiode. Het is wel belangrijk dat je je daar goed over laat informeren. Denk hierbij ook aan een ongevallenverzekering en als je naar het buitenland gaat aan een reisverzekering. Bij sommige huurders gaat de prijs omhoog als je naar het buitenland gaat.

 

Een andere manier

 

Een auto huren geeft je veel vrijheden. Zeker als je voor maar een bepaalde tijd een auto nodig hebt, is het een handige manier van rijden. Dus verdiep je eens in deze optie!